Snoekvissen in Ierland

Snoekvissen in Ierland met Ferdinand Heijerman
Lough Derg Huis
Lough Derg
Mooie lichtval op de groene heuvels

Cloud hosting is an extremely popular segment of Internet. The basic feature of cloud hosting is that here all the resources, data and software are made accessible to all the computer systems. However, all the details of these are hidden from those who are not using this cloud hosting technology. With cloud hosting you would get simple and effective remote computing service.

The biggest advantage of using cloud hosting is that here the users can share all the resources and use them properly. https://www.hosting-linux.org/2018/08/30/an-introduction-to-web-hosting/

The most important characteristic of cloud hosting is that it is a hosting service which is independent of place centric device application. You can use any resource of cloud hosting from anywhere in the world. You would only need to connect to the Internet and you can then access the resources via the Internet.

Another remarkable feature of cloud hosting is multi-tenancy. This multi-tenancy feature allows the clients of cloud hosting to share all the resources equally. This function also helps the hosting service company to have increased load capacity. It also helps in centralizing the infrastructure and helps the clients to use the resources efficiently.

The reliability offered by any cloud hosting service is another excellent feature of the cloud hosting service. Thus those websites which are hosted by cloud hosting service providers are always available and therefore even redundant sites are easily accessible. This feature has made cloud hosting service unparallel in the world of hosting service.

The security offered by cloud hosting service companies are much improved and they are much better than the security provided by various hosting companies. This is excellent because of the pooled data. The centralization of the data has made the resources more secured. Thus the safety provided by the cloud hosting is much better than that offered by any other convention hosting service.

{youtube}3Ni2xEJBfu8|400|300|0{/youtube}

-Team Rix Hengelsport vist  een weekje op Lough Derg

{youtube}_sNOO9eWuM8|400|300|0{/youtube}

-Het Predatorteam vist op Lough Derg

{wmv}BigSix-h{/wmv}

-Een fragment uit de BBC-film “BigSix” met Ferdinand Heijerman

{wmv}Crestliner Fishhawk 1600 320x240{/wmv}

-De boot van Ferdinand: de Crestliner Fishhawk 1600

{wmv}Video Frank Pollet Snoek117cm{/wmv}

-Ferdinand drilt een snoek van 117cm

{wmv}snoek{/wmv}

-Snoek pakt een vis

 

Killaloe

Het prachtige dorp Killaloe

U verblijft in het mooie plaatsje Killaloe dat eigenlijk één geheel vormt met het dorp Ballina. Alleen de 300 jaar oude natuurstenen boogbrug over de Shannon scheidt de twee dorpen van elkaar. De visboten liggen aan de steiger in de rivier de Shannon. Vanaf hier vaart u in enkele minuten naar het meer.

Killaloe en Ballina hebben samen 10 pubs en 8 eetgelegenheden (sommige in combinatie met een pub)! De pubs zijn oergezellig. Jong en oud, werkloze of topmanager, iedereen ontmoet elkaar hier onder het genot van een van de vele soorten bier die je er kunt krijgen. Er heerst altijd een ongedwongen relaxte sfeer en een praatje met een Ierse "local" is zo aangeknoopt. Een aantal pubs hebben wekelijks live muziek. Je kunt uitstekend eten in Killaloe/Ballina en je vindt er eetgelegenheden in alle prijsklassen. De prijzen van eten en drinken zijn vergelijkbaar met Nederlandse prijzen. Er zijn ook afhaalmogelijkheden (Chinees, Indisch, pizza, snackbar, supermarkt).

Accommodatie

Lakeland House Bed & Breakfast

Lakeland House BB

Lakeland House Bed & Breakfast heeft een unieke ligging in een rustige lokatie, maar tegelijkertijd op korte loopafstand van restaurants, pubs en een supermarkt. De B&B beschikt over 4 ensuite kamers, dus iedere kamer heeft een eigen douche, wasbak en toilet. Beddengoed, handdoeken en ontbijt zijn inbegrepen. Verder heeft u in de B&B gratis wifi.

De gastvrije Trudy runt de B&B en zal er alles aan doen om u thuis te laten voelen! De B&B heeft een ruime gezamenlijke zitkamer waar u ‘s avonds kunt relaxen, tv kijken of viservaringen uitwisselen met andere gasten. Er staat in de zitkamer ook een kleine koelkast waar u een drankje koud kan houden. Er staat ook een tafel met benodigdheden om thee of koffie te maken.

 

Gezamenlijke zitkamer met TVensuite badkamerinformatie over de omgeving op de overloopLakeland House BB slaapkamer

Lunchpakketten (incl. een thermoskan koffie of thee) kunnen worden verzorgd.Er is ruimte in de garage achter de B&B voor het stallen van uw hengelmateriaal, laarzen etc. De B&B ligt op ongeveer 600 meter afstand van de ligplaats van de huurboten, dus een huurauto is aan te raden om met alle visspullen en benzinetank naar de visboot te gaan. Er is een gratis parkeerplaats bij de ligplaats van de boten. U kunt ook gratis parkeren op het eigen terrein van de B&B.  

Derg House Bed & Breakfast 

DergHouseBB a copyDe Bed&Breakfast heeft een unieke ligging midden in het dorp  met uitzicht over de rivier de Shannon. De visboten liggen slechts op 100 meter afstand dus u kunt met de visspullen van de B&B naar de visboten lopen. Ook de pubs en restaurants bevind zich op loopafstand. Hetzelfde geldt voor enkele winkels, waaronder een supermarkt, een hengelsportzaakje en een bank met pinautomaat. De B&B beschikt over 4 ensuite kamers, dus iedere kamer heeft een eigen douche, wasbak en toilet. Verder heeft iedere kamer TV en gratis wifi en u kunt op de kamer thee of koffie maken. Drie van de 4 kamers hebben uitzicht op de rivier. Beddegoed, handdoeken en ontbijt zijn inbegrepen.

Uw gastvrouw Amelie is bijzonder vriendelijk en gastvrij. U zult zich dan ook snel thuis voelen in de Bed & Breakfast! De B&B heeft zijn eigen lunchroom/patisserie waar Amelie u elke ochtend een uitgebreid "Full Irish Breakfast" serveert. Maar  u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld zelfgebakken croissants, scones of franse crêpes. Lunchpakketten (incl. een thermoskan koffie of thee) kunnen worden verzorgd. De lunchroom heeft ter plaatse een goede reputatie en wordt door locals bezocht voor een lunch of voor een koffie met wat lekkers. ‘s Avonds na sluitingstijd is deze ruimte voor de gasten van de B&B beschikbaar om te zitten en te relaxen.

Er is ruimte achter de B&B voor het stallen van uw hengelmateriaal, laarzen etc. Er is een parkeerplaats recht tegenover de B&B (20 meter). Overigens is een huurauto niet perse noodzakelijk omdat de restaurants, pubs en visboten op loopafstand zijn. Dat scheelt weer in de kosten.

2ndFloor Room4 b

2ndFloor Room5 d

2ndFloor Room6 b

coffeshop b

 

  

 

 

 

Vakantiehuis

Als u er de voorkeur aan geeft om in een vakantiehuis te verblijven dan zijn er in Killaloe verschillende mogelijkheden. Dit moet u zelf boeken, maar ik heb wel een aantal geschikte mogelijkheden op een rijtje gezet:

Quay Lodge 46 en Quay Lodge 48

Deze 2 appartementen hebben 3 slaapkamers en 6 bedden. Ze liggen in Ballina (de brug over vanaf Killaloe gezien) en op ongeveer 400 meter van de ligplaats van mijn huurboten.

Lakeshore Marina

Dit vakantiehuis staat in “Lakeshore” in Killaloe op ongeveer 400 meter lopen van de liglaats van de visboten. Het heeft 2 slaapkamers, één met een tweepersoonsbed en één met 2 éénpersoons bedden. Verder een zitkamer/keuken en badkamer.

Trident Holiday Homes

In sommige gevallen heb je een huurauto nodig om van de vakantiehuizen naar de ligplaats van de huurboten te gaan, maar een auto huren in Ierland is relatief voordelig, zie de info onderaan deze mail. De visboten liggen aan de steiger in het midden van het dorp, vlakbij de oude boogbrug over de Shannon.  

Reizen en afstanden

Enkele afstanden naar Killaloe vanaf: Dublin 190 km, Cork 150 km, Shannon 45 km, Rosslare 230 km. U kunt goedkoop vliegen met Ryanair vanaf 80 euro p.p. retour (afhankelijk van de periode)! Kijk voor meer informatie over reismogelijkheden onder 'Reisinformatie'.