top of page

Reisinformatie

Vliegen

Vliegen naar Ierland is snel en voordelig. De vlucht duurt gemiddeld anderhalf uur, afhankelijk van de route. Er zijn diverse routes en maatschappijen mogelijk. Hieronder staan de routes die het meest in aanmerking komen:

Ryanair                 Schiphol–Dublin   (dagelijks, 4 x per dag) 

                               Eindhoven–Dublin   (3x per week)

                               Brussel–Dublin   (2 tot 3x per dag)

                               Charleroi–Dublin   (3 x per week)

Aer Lingus            Schiphol–Dublin   (dagelijks, 3 tot 4x per dag)

                               Schiphol–Cork   (1 tot 2x per dag)

                               Brussel–Dublin   (2 tot 3x per dag)

                               Dusseldorf–Dublin   ( dagelijks, 2x per dag)

Je kunt op zowel Dublin airport als Cork Airport een auto huren. Je kunt ook met de snelbus reizen.

De afstand Dublin-Killaloe is 190 km, Cork-Killaloe is 150 km. Van Dublin naar Killaloe is 95% snelweg en vanaf Cork rij je over matige wegen en door dorpjes. De reistijd is daarom vanaf Dublin hetzelfde als vanaf Cork en het rijdt wat prettiger.

Autohuur

De voordeligste autohuur boek je bij www.rentalcars.com. Daarnaast is het soms voordelig via de website van de luchtvaartmaatschappij. Boek de autohuur van tevoren, dat is altijd voordeliger dan wanneer je ter plaatse na aankomst op het vliegveld pas een auto huurt! Zorg dat je de creditcard meeneemt waarmee je de auto online hebt geboekt en dat je het pinnummer weet!

 

De snelbus (zonder overstappen!)

Bedenk wel dat autohuur nodig is als je een boot huurt in verband met het vervoer van visspullen, tank etc naar de ligplaats van de boten! Je kunt zowel vanaf Dublin als Cork met de snelbus reizen. Dit zijn moderne en comfortabele bussen met een grote opbergruimte onderin de bus voor bagage en hengelkokers, gratis wifi en in de meeste gevallen een toilet aan boord. 

 

Met de snelbus vanaf Dublin: 

Met de Eireagle bus van Citylink van Dublin Airport naar de halte Limerick-Castletroy-The Hurlers. Hier vindt u de reistijden (klik op de optie Limerick-Dublin Airport 712X) en boekt u de tickets. Reistijd 2 uur en 25 minuten. Vanaf de halte kunt u met de taxi naar Killaloe voor ongeveer 35 euro (23 km).

Met de snelbus vanaf Cork Airport:

Vanaf Cork Airport kun je met de snelbus van Citylink naar Limerick (halte Henry Street) reizen. Een open retour kost ongeveer €24. Vanaf Limerick naar Killaloe is 26 km, hetgeen met een taxi kan worden afgelegd.

 

Tips:

  • Controleer bij een vroege vlucht op de vertrekdag of de bus wel vroeg genoeg vertrekt om op tijd op het vliegveld te zijn. Bedenk dat er maar 1 taxi chauffeur in het dorp is die soms de avond voor uw vertrek late ritjes heeft. Het kan dus voorkomen dat hij ’s morgens vroeg (voor 7 uur) niet kan ophalen! Kies daarom de vlucht het liefst zo dat u op de vertrekdag pas met de bus hoeft te vertrekken vanaf 8 uur ’s ochtends of later.

  • Het retour vervoer van een hengelkoker kost 80 euro bij Aer Lingus en 60 euro bij Ryanair. In het geval van een ruime hengelkoker kun je meestal met 1 koker volstaan voor 2-4 personen. Je kunt ook 2 hengelkokers met tape aan elkaar bevestigen, dat telt slechts als 1 koker en bovendien rolt het geheel dan niet zo snel weg! Een alternatief is om hengels bij me te huren.

  • De hengelkoker telt niet mee voor het gewicht van de ingecheckte bagage. Als je ruimte over hebt in de hengelkoker kun je dat dus benutten door er spullen bij in te stoppen!

  • Er wordt op luchthavens gesmeten met hengelkokers, ook als er "breekbaar" op staat. Stop je hengels dus in beschermhoesjes voor je ze in de koker stopt en zet ze klem in de koker met sokken o.i.d.

  • Lees de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij m.b.t. scherpe/gevaarlijke voorwerpen in de handbagage. Geen vislijn, haken, mesjes, nagelknippers etc in de handbagage!

 

Bootovertochten

Er zijn 2 manieren om met je eigen auto per ferry naar Ierland te reizen: via Engeland of rechtstreeks vanaf Frankrijk.

  • Voor het reizen via Engeland komen P&O, Irish Ferries en Stena Line in aanmerking. Als je op genoemde websites onder "Landbridge" kijkt dan krijg je informatie over combinatietarieven die uit een overtocht van het vasteland naar Engeland en een overtocht van Engeland naar Ierland bestaan. Er zijn nog meer ferrymaatschappijen die van het vasteland naar Engeland varen en er is ook nog de mogelijkheid van de eurotunnel, maar deze mogelijkheden worden op de website van Irish Ferries bij de Landbridge-informatie genoemd. Het is aan te raden om goed te vergelijken want er kunnen nogal grote prijsverschillen voorkomen. Daarbij spelen zaken als het seizoen waarin gereisd wordt, de dag van de week waarop gereisd wordt en soms ook het tijdstip waarop gereisd wordt een rol.

  • Voor een overtocht rechtstreeks van Frankrijk naar Ierland kunt u terecht bij Irish Ferries of Brittany Ferries.

bottom of page