Accommodatie

Je hebt de keuze uit Lakeland House B&B, Kincora House B&B of het Drapers Vakantiehuis. Deze 3 accommodaties liggen op korte loopafstand van restaurants and pubs. De arrangementen zijn inclusief accommodatie naar keuze, boothuur en als u wilt visgids. Naast het Drapers vakantiehuis zijn er ook andere huizen/appartementen in het dorp. 

Lakeland House Bed & Breakfast
Bed & Breakfast snoekvissen Ierland

Lakeland House Bed & Breakfast ligt op een rustige lokatie, maar wel op korte loopafstand van restaurants, pubs en een supermarkt. De B&B beschikt over 4 ensuite kamers. Ontbijt, beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen. Wifi is gratis.

De gastvrije Trudy runt de B&B en zal er alles aan doen om u thuis te laten voelen! De B&B heeft een gezamenlijke zitkamer waar u ‘s avonds kunt relaxen, tv kijken of viservaringen uitwisselen met andere gasten. U kunt hier koffie of thee maken. Er staat in de zitkamer ook een koelkast waar u een drankje koud kan houden. 

 

accommodatie snoekvissen Ierland
overnachten in Ierland vissen
B&B in Ierland

Het ontbijt staat iedere ochtend voor u klaar. Het is een continental style ontbijt, waarbij u zelf kunt pakken wat u wilt. Uiteraard is er ook koffie en thee. Als extra service kunt u van hetgeen dat klaar staat zelf een lunch klaarmaken en meenemen op uw visdag. Er staat hiervoor een lunchbox voor u klaar en ook een thermosfles, zodat u ook koffie of thee mee kunt nemen. Dit is geheel gratis, u betaald dus niet extra voor de lunch met koffie/thee. Er is ruimte in de garage voor het stallen van uw hengelmateriaal, laarzen etc. De B&B ligt 600 meter van de ligplaats van de visboten, dus een huurauto is aan te raden om met alle visspullen en benzinetank naar de visboot te gaan. Er is een gratis parkeerplaats bij de ligplaats van de boten. U kunt ook gratis parkeren op het eigen terrein van de B&B.

Kincora House Bed & Breakfast

Deze Bed&Breakfast heeft een unieke ligging midden in het dorp. Pubs en restaurants

bevinden zich op loopafstand, evenals enkele winkels (o.a. 2 supermarkten) en een bank

met pinautomaat. De visboten liggen dichtbij (120 meter) dus u kunt met de visspullen van

de B&B naar de visboten lopen. De vriendelijke eigenaresse Deborah zal er alles aan doen

om u een prettig verblijf te laten hebben.

 

U kunt na de visdag relaxen of viservaringen uitwisselen met andere gasten in de gezellige

zitkamer. Er is ruimte achter de B&B voor het stallen van uw hengelmateriaal, laarzen etc. De B&B heeft een parkeerplaats op eigen terrein. Beddegoed, handdoeken en ontbijt zijn inbegrepen en ook Wifi is gratis. Lunchpakketten (incl. een thermoskan koffie of thee) kunnen worden verzorgd.

Kincora House B&B Killaloe
B&B in Killaloe vissen
4-badkamer.jpg
Kincora Houe B&B Ierland
Bed&Breakfast Ierland snoekvisssen
The Drapers Vakantiehuis

Het Drapers vakantiehuis ligt midden in Killaloe, dus je kunt te voet naar pubs en restaurants. Ook de visboten liggen op loopafstand (120 m). Het huis heeft 2 slaapkamers, ieder met eigen WC en wasbak en er is een ruime badkamer. Er is een zitkamer met tv met netflix en een open keuken met fornuis, oven, magnetron, koffiezetapparaat, koelkast met vriesvak en een afwasmachine.

apartement Ierland snoekvissen
self catering Killaloe
vakantiehuis Killaloe
Appartement huren in Killaloe
Andere accommodatie in het dorp.

Als bovenstaande accommodaties vol zitten of u geeft de voorkeur aan iets anders dan zijn er in Killaloe nog andere mogelijkheden. Dit moet u zelf boeken, ik kan dan voor de visboten en/of visgids kan verzorgen. Ik heb een aantal geschikte mogelijkheden op een rijtje gezet:

Trident Holiday homes

Deze huizen liggen aan de rand van het dorp, een huurauto is nodig om met al uw visspullen naar de boten te gaan. Het is 10 minuten lopen naar het centrum van het dorp. Er ligt een hotel met restaurant en pub op slechts 150 meter afstand van deze huizen. Deze vakantiehuizen hebben 2 slaapkamers met een 2-persoons bed en 1 slaapkamer met 2 eenpersoons bedden. Er is een zitkamer met open keuken. Wifi is aanwezig. Zie: Trident Holiday Homes

Town Houses
Deze huizen beschikken over 3 slaapkamers met 6 aparte bedden en 3 badkamers. De huizen liggen midden in het dorp. Het dichtstbijzijnde restaurant met pub ligt op slechts 100 meter afstand en de huurboten liggen op 400 meter voor u klaar. Voor meer informatie en prijzen, zie: Town House 1 and Town House 2
De dorpen Killaloe en Ballina

Killaloe en Ballina zijn 2 gezellige dorpen die slechts gescheiden worden door de 300 jaar oude stenen boogbrug over de Shannon.  In de dorpen vind je 10 pubs, 8 restaurants, 3 cafetaria's en 3 supermarkten. Verder zijn er een aantal winkeltjes, een bank met pinautomaat en een drietal tankstations. De sfeer op straat en in de pubs is erg relaxed, dat is de volksaard van de Ieren. Men groet elkaar op straat en in de pub of de winkel is een praatje al snel gemaakt met de lokale bevolking. Een aantal pubs hebben wekelijks live muziek. Je kunt uitstekend eten in de restaurants en ze zijn niet duur. 

Killaloe aan de Shannon
rivier de Shannon in Killaloe
Goosers restaurant Killaloe

De visboten liggen midden in het dorp afgemeerd in de rivier de Shannon die door het dorp stroomt. Binnen 5 minuten varen zit je op Lough Derg.

Het historisch belang van Killaloe

Ongeveer 1000 jaar geleden woonde Brian Boru, the "High King of Ireland", in Killaloe. Zijn verblijfplaats heette “Kincora”.  Killaloe was in die periode de hoofdstad van Ierland! Brian Boru en zijn leger versloeg de Vikingen in een grote veldslag: the battle of Clontarf. Zijn fort Kincora was op een strategisch punt gelegen, namelijk waar de Shannon uit het meer stroomt. Elke zomer wordt in Killaloe het Brian Boru festival gehouden. 

Brian Boru Festival