Accommodatie

Je verblijft in het gunstig gelegen Lakeland House B&B. Deze Bed&Breakfast ligt op korte loopafstand van restaurants and pubs. De arrangementen zijn inclusief accommodatie, boothuur en als u wilt visgids. Naast de B&B zijn er ook mogelijkheden om in vakantiehuis of appartement in het dorp te verblijven. 

Lakeland House Bed & Breakfast
Bed & Breakfast snoekvissen Ierland

Lakeland House Bed & Breakfast ligt op een rustige lokatie, maar wel op korte loopafstand van restaurants, pubs en een supermarkt. De B&B beschikt over 4 ensuite kamers. Ontbijt, beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen. Wifi is gratis.

De gastvrije Trudy runt de B&B en zal er alles aan doen om u thuis te laten voelen! De B&B heeft een gezamenlijke zitkamer waar u ‘s avonds kunt relaxen, tv kijken of viservaringen uitwisselen met andere gasten. U kunt hier koffie of thee maken. Er staat in de zitkamer ook een koelkast waar u een drankje koud kan houden. 

 

accommodatie snoekvissen Ierland
overnachten in Ierland vissen
B&B in Ierland

Het ontbijt staat iedere ochtend voor u klaar. Het is een continental style ontbijt, waarbij u zelf kunt pakken wat u wilt. Uiteraard is er ook koffie en thee. Als extra service kunt u van het eten wat 's morgens klaar staat zelf een lunch klaarmaken en meenemen op uw visdag. Er staat hiervoor een lunchbox voor u klaar en ook een thermosfles, zodat u ook koffie of thee mee kunt nemen. Dit is geheel gratis, u betaald dus niet extra voor de lunch met koffie/thee. Er is ruimte in de garage voor het stallen van uw hengelmateriaal, laarzen etc. De B&B ligt 600 meter van de ligplaats van de visboten, dus een huurauto is aan te raden om met alle visspullen en benzinetank naar de visboot te gaan. Er is een gratis parkeerplaats bij de ligplaats van de boten. U kunt ook gratis parkeren op het eigen terrein van de B&B.

Andere accommodatie in het dorp.

Als bovenstaande accommodaties vol zitten of u geeft de voorkeur aan iets anders dan zijn er in Killaloe nog andere mogelijkheden. Dit moet u zelf boeken, ik kan dan voor de visboten en/of visgids kan verzorgen. Ik heb een aantal geschikte mogelijkheden op een rijtje gezet:

Trident Holiday homes

Deze huizen liggen aan de rand van het dorp, een huurauto is nodig om met al uw visspullen naar de boten te gaan. Het is 10 minuten lopen naar het centrum van het dorp. Er ligt een hotel met restaurant en pub op slechts 150 meter afstand van deze huizen. Deze vakantiehuizen hebben 2 slaapkamers met een 2-persoons bed en 1 slaapkamer met 2 eenpersoons bedden. Er is een zitkamer met open keuken. Wifi is aanwezig. Zie: Trident Holiday Homes

Town Houses
Deze huizen beschikken over 3 slaapkamers met 6 aparte bedden en 3 badkamers. De huizen liggen midden in het dorp. Het dichtstbijzijnde restaurant met pub ligt op slechts 100 meter afstand en de huurboten liggen op 400 meter voor u klaar. Voor meer informatie en prijzen, zie: Town House 1 and Town House 2
De dorpen Killaloe en Ballina

Killaloe en Ballina zijn 2 gezellige dorpen die slechts gescheiden worden door de 300 jaar oude stenen boogbrug over de Shannon.  In de dorpen vind je 10 pubs, 8 restaurants, 3 cafetaria's en 3 supermarkten. Verder zijn er een aantal winkeltjes, een bank met pinautomaat en een drietal tankstations. De sfeer op straat en in de pubs is erg relaxed, dat is de volksaard van de Ieren. Men groet elkaar op straat en in de pub of de winkel is een praatje al snel gemaakt met de lokale bevolking. Een aantal pubs hebben wekelijks live muziek. Je kunt uitstekend eten in de restaurants en ze zijn niet duur. 

Killaloe aan de Shannon
rivier de Shannon in Killaloe
Goosers restaurant Killaloe

De visboten liggen midden in het dorp afgemeerd in de rivier de Shannon die door het dorp stroomt. Binnen 5 minuten varen zit je op Lough Derg.

Het historisch belang van Killaloe

Ongeveer 1000 jaar geleden woonde Brian Boru, the "High King of Ireland", in Killaloe. Zijn verblijfplaats heette “Kincora”.  Killaloe was in die periode de hoofdstad van Ierland! Brian Boru en zijn leger versloeg de Vikingen in een grote veldslag: the battle of Clontarf. Zijn fort Kincora was op een strategisch punt gelegen, namelijk waar de Shannon uit het meer stroomt. Elke zomer wordt in Killaloe het Brian Boru festival gehouden. 

Brian Boru Festival